FOLLOW HIJABUL CREWZ

Saturday, 18 February 2012

[Gambar] Revolusi Syria Tanda Kemunculan Imam Mahdi ???

Facebook Cover-Freedom For Syria


Ramai yang tertanya-tanya serta masih kabur isu sebenar yang berlaku di Syria. Apa sebenarnya yang berlaku di Syria? Kenapa mereka yang sebelum ini nampak aman je, tiba-tiba bergolak dalam kancah peperangan yang maha dahsyat? InsyaAllah, di bawah ini adalah penerangan serta pencerahan berkenaan dengan Revolusi Syria yang sedang berlaku sekarang ini.

Syria merdeka dari penjajahan Perancis pada 1945, dan telah diperintah oleh anak bangsa Syria sendiri sehingga zaman Hafez Al-Assad yang telah memerintah selama 32 tahun dan diikuti oleh anaknya Basyar Al-Assad yang telah memerintah selama 11 tahun. Syria telah menjadi negara yang diperintah oleh diktator.


Hafez Al-Assad berpegang pada Syiah Nusairiyah, yang menyimpan perasaan dengki terhadap rakyatnya daripada MUSLIM SUNNI, yang mencaci dan menghina Saidina Aishah dan Ummahatul Mukminin radhiyallahu anhum, diharamkan sembelihan mereka, mereka melakukan kejahatan yang pelbagai, mereka tidak solat di masjid kita (ASWJ). Kerajaan Syria didokong oleh Iran yang terkenal dengan Syiahnya, bahkan Hafez sendiri merupakan pelampau Syiah.

Syeikh Hassan seterusnya menceritakan tentang Syria yang mana 6 peratus darinya merupakan Syiah Alawie, 10% darinya beragama Kristian dan 84% daripada rakyatnya beragama Muslim Sunni. Iran mempertahankan tindakan ganas regim Hafez yang membunuh rakyatnya sendiri, begitu juga Hizbullah di Lubnan juga menyokong tindakan Hafez Al-Assad.

BERMULA ZAMAN AYAHNYA- Hafez Al-Assad- konflik berdarah di Hama pada tahun 1982 yang berlaku selama 27 hari mengorbankan hampir 46000 ribu penduduk Hama. Peristiwa ini menyebabkan rakyat Syria mendiamkan diri dari politik sekian lama.

Rakyat mula kembali bangkit terhadap kezaliman yang berlaku semenjak 8 bulan yang lalu. Permulaan revolusi berlaku di Hama, kemudian merebak ke bandar-bandar lain seperti Dar'aa, Hauran, Halab bahkan sehingga ia berlaku di 157 tempat di Syria.

PUNCA KEBANGKITAN ADALAH : Ada sekumpulan kanak-kanak seramai lingkungan 28 orang bermain-main dan telah menulis sesuatu di dinding sekolah mereka. Apa yang ditulis oleh kanak-kanak ini ialah RAKYAT MAHU JATUHKAN KERAJAAN. Slogan ini telah dilaungkan di negara2 yang berlaku kebangkitan rakyat. Pasukan keselamatan Syria telah menangkap kanak-kanak ini. Mereka telah diseksa dengan cara mencabut kuku-kuku kaki dan tangan mereka. Salah seorang kanak2 itu telah meninggal dunia dan keluarganya meminta mayat kanak2 itu serta kanak2 lain dilepaskan. Kerajaan telah meletakkan syarat dimana bila mahu lepaskan kanak2 itu, mereka perlu memberi wanita2 dikalangan mereka untuk dinikahi oleh puak2 kerajaan Syria ini ( satu bentuk penghinaan), maka berlakulah kebangkitan di Syria.


BENTUK KEZALIMAN YANG BERLAKU SEPANJANG TEMPOH SAURAH.

1-Dalam masa 42 hari telah terbunuh Syahid seramai 4000 orang rakyat Syria.

2-39000 orang telah cedera, mereka tak dirawat dan dibiarkan sahaja.

3-Satu peristiwa di mana seramai 19 orang doktor di hospital dan 40 orang pesakit di hospital tersebut dibunuh tentera Assad di wilayah Doma.

4-9000 tahanan ditahan.

5-413 orang telah syahid di dalam penjara.

6-Wanita2 diculik dan dibawa ke tempat yang tak diketahui. Wanita ini telah dirogol di hadapan abang2, ayah, anak2, dan ahli keluarga mereka. Sebelum dirogol, mereka digari terlebih dahulu.

7-Seorang ukhti bernama Zainab Al-Husni dari Hims, di Madinah Khalid bin Al-Walid. Beliau telah ditangkap dan mahu diperkosa oleh tentera yang menangkapnya. Tetapi beliau melawan. Lantas beliau dibunuh dan telah dipotong 4 KERAT.. Anggota badan yang dikerat itu dimasukkan ke dalam plastik, lalu dicampakkan ke hadapan keluarga beliau.

8-Mengucapkan takbir merupakan sesuatu yang tidak disukai.

9-Menyuruh tukar Laa Ilaha Illah Basyar Asad.

10-Basyar Assad juga daripada kelompok Syiah yang terkeluar daripada Islam dan mengharuskan untuk membunuh Muslimin Sunni..84% daripada posisi kepimpinan Rejim Basyar Assad dipegang oleh kaum keluarga mereka yang terdiri daripada 3 keluarga besar, 6% daripada posisi tersebut pula daripada kaum Ajam dan 10% lagi daripada golongan Kuffar.. Tiada posisi bagi Ahlus Sunnah wal Jamaah..Kezalimannya terhadap wanita dan kanak2 juga terlalu dahsyat melebihi Israel..rakyat2 Sunni dibunuh sesuka hati tetapi walau seorang Israel pun tidak ditumpahkan darah..hasbunallahu wa neemal wakeel..

#RAKYAT YANG KELUAR BERDEMONSTRASI AKAN MANDI DAN BERWUDHUK KERANA MEREKA YAKIN TIDAK AKAN KEMBALI LAGI...


FATWA ULAMA TENTANG SAURAH DI SYRIA

Rabitah Ulama Syria yang diasaskan oleh Al Allamah Sheikh Dr Muhammad Ali As-Sobuni dan Rabithah Ulama Sedunia telah berfatwa kepada rakyat Syria agar mempertahankan rumah mereka daripada keganasan tentera walaupun dengan menggunakan pisau dengan berdalilkan hadis berikut;

#"Barangsiapa terbunuh mempertahankan hartanya, maka dia syahid ; barangsiapa terbunuh mempertahankan ahli keluarganya, maka dia syahid; atau mempertahankan agamanya, maka dia syahid" -hadith ini dikeluarkan oleh Abu Daud dalam Sunannya (2/275) An-Nasaie dan Tirmidzi dan disahihkan oleh Imam Al-Albaniy dan Ahmad (1652 dan 1653) dari jalan Said Bin Zaid dan sanadnya Shahih.


PERKARA TERBARU

1-Masa depan kebangkitan ini begitu baik. ia berterusan dan semakin kukuh. Lebih 30000 tentera yang terdiri dari pegawai telah bersama rakyat. Mereka ini telah melindungi orang2 yang turun berdemo kerana tidak tahan melihat kekejaman rejim Basyar Assad ini yang sesuka hati membunuh rakyatnya sendiri.

2-Pertubuhan2 Arab (Liga Arab) telah mengambil pendirian tentang apa yang telah Syria lakukan terhadap rakyatnya. Mereka tidak membenarkan pegawai2 Syria memasuki tanah mereka. tetapi ada dua negara yang tidak berpendirian sedemikian iaitu Iraq dan Lubnan. Iraq tidak berpendirian sedemikian kerana pemimpin Syria merupakan orang Syiah dan mereka selalu meminta pertolongan dari Iraq kerana Iraq merupakan negara Syiah.

3-Sheikh Yusuf Al-Qaradhawi telah mengeluarkan fatwa bahawa mereka yang terbunuh dalam keadaan yang sebegini adalah seorang yang SYAHID.

4-95% ulama Syria telah bersama dalam kebangkitan rakyat ini.

5-19% negara-negara Arab telah mewajibkan sekatan politik dan ekonomi ke atas Syria.


KENAPAKAH KITA KURANG MENGETAHUI DENGAN JELAS ISU SYRIA?

1- Gambaran tentang Syria agak tidak jelas bila dijelaskan oleh media2, kerana itu Syeikh Hassan dihantar bagi menjelaskan apakah sebenarnya yang berlaku di SYRIA.

2-Media2 barat sebenarnya tidak mahu manusia dunia tahu akan apakah sebenarnya yang berlaku di Syria. Lalu mereka telah memutarbelitkan fakta.

3-Syeikh Khalid Hasan bercerita, ketika beliau di Indonesia dan bertemu dengan seorang teman, teman itu berkata dia lihat di akhbar bahawa ramai orang menyokong Kerajaan Syria. TV Indonesia juga menyiarkan bahawa ramai yang menyokong Kerajaan Syria yang dipimpin oleh Basyar Al-Assad. Apa yang berlaku sebenarnya ialah, kerajaan telah mengumpulkan pegawai2nya supaya berkumpul dalam erti kata lain mahu menunjukkan kepada dunia bahawa Basyar Al-Assad ini mempunyai ramai yang menyokong beliau.

4-Jangan terpedaya dengan kenyataan2 yang kita dengar dari ahli intelektual Syria dan ahli politik Syria bahawa yang Syria menentang Israel. Tetapi, sejak zaman ayah Basyar Al-Assad lagi (Hafez Al-Assad) tidak satu peluru pun yang singgah ke tanah Israel. Bahkan Tanah Tinggi Golan yang terletak di Tanah Syria telah dikuasai oleh Israel.

5-Kita banyak tidak tahu tentang Isu Syria selama ini sebab media telah dikawal oleh pihak rejim Basyar Assad. Manakala sumber media lain tidak dibenarkan memasuki Syria untuk membuat liputan. Segala gambar dan video yang menjadi bahan bukti adalah hasil rakaman daripada para pendemonstrasi yang bertekad untuk merakam sendiri kezaliman tersebut dan kebanyakan daripada mereka telah menemui syahid. Sebahagian rakaman lain telah dijual oleh tentera rejim Basyar Assad dengan harga 100 dolar. Syeikh Dr Khalid Hassan Al-Hindawi merupakan delegasi khas Syeikh Dr Yussuf Al-Qaradhawi ke Asia Tenggara untuk menyampaikan dan menyebarkan berita sebenar.


PERANAN KITA SELAKU SEORANG MUSLIM & SELAKU SEORANG MANUSIA

-Mendoakan saudara kita di Syria.
-Menghulurkan bantuan untuk mereka dari segi kewangan.
-Menyebarkan berita sebenar tentang apa yang berlaku di Syria.


Ingatlah Saudaraku, Nabi SAW bersabda yang bermaksud: "Barangsiapa yang tidak mengambil tahu hal orang Islam yang lain, maka bukan dari kalangan KAMI"

dan ingatlah selalu akan tempat kembali bagi mereka yang zalim:

Kata Saidina Ali ra; "Sesungguhnya negeri yang batil itu sekejap sahaja sedangkan negeri yang benar itu tetap sehingga datangnya kiamat".

Firman Allah Taala dalam Surah Al-Isra' ayat 81; "Dan katakanlah :Telah datang kebenaran (Islam), dan hilang lenyaplah perkara yang salah (kufurdan syirik) ; sesungguhnya yang salah itu sememangnya satu perkara yang tetap lenyap".

Firman Allah dalam Surah Ar-Ra'd ayat 17 ; adapun buih itu maka akan hilang lenyaplah ia hanyut terbuang, manakala benda-benda yang berfaedah kepada manusia maka ia tetap tinggal di bumi. Demikianlah Allah menerangkan misal-misal perbandingan.Foto-Foto Menyayat Hati Revolusi Kebangkitan Rakyat & Islam di Syria
Masjid musnah dibom tentera Rejim Syria Bashar Assad

Perbezaan tentera Rejim Bashar Assad dengan mujahidin Revolusi Syria
Cacat bukanlah penghalang baginya untuk berdepan kezaliman Syiah Nusairiah
Doakan mereka di sana> T_T

- Sila Follow Twitter: HiJaBuL Cr3wZ -

98 comments:

 1. Assalamualaikum. Mohon share untuk blog saya. T. Kasih.

  ReplyDelete
  Replies
  1. maka iman mahdi akn menangkan umat islam dan bangsa salman al farisi berdasarkan hadis akn menjadi pejuang yg gigih...itulah pejuang dari timur yg dimaksudkan...bukan dr malaysia.

   Delete
  2. maka iman mahdi akn menangkan umat islam dan bangsa salman al farisi berdasarkan hadis akn menjadi pejuang yg gigih...itulah pejuang dari timur yg dimaksudkan...bukan dr malaysia.

   Delete
 2. mohon amik pic freedom for syria kat admin..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Media dikawal oleh regim Basyar Assad..?hebatnya basyar assad..knapa pihak hijabul crewz dn penyilidik konspirasi sebelum ini tdk pernah seorg pun yg dpt mnyedari kehebatan dn kekuasaan basyar yg mampu mengawal sumber maklumat dan media diseluruh dunia ini..?? Jangan2 basyar juga telah mnguasai dan mngawal media di malaysia selama ini? Begitu hebat basyar dan syria ini...? melebihi kehebatan Zionist dn america yg selama ini mempunyai kuasa dn kepentingan utk menentukn kesemua media arus perdana ditiap2 buah negara mempunyai nada yg selari dgn kehendak Zionist....mohon pencerahan saudara hijabul crewz.....

   Delete
  2. Over the surface Regim Basyar dibantu oleh Russia, China, Iran, Hizbullah. Under the surface Basyar dibantu oleh Amerika Syarikat. Dilihat berkeras dengan Israel. Ya, keras dengan Israel.

   Tapi, Israel lebih takutkan kebangkitan revolusi Islam daripada Basyar Assad kenapa ya? Baru-baru ini juga, kenyataan menteri luar Israel dan Menteri Pertahanan Israel mengatakan FSA perlu dihalang daripada menguasai Syria, Kerajaan Syria wajib dipertahankan. Aik? Bukan ke selama ini dua ini bermusuh ke?

   Fikirkan. Bijak dalam menilai. Rasional dalam menentukan.

   Delete
 3. Imam Mahdi? Orang percayakan Tuhan. Bukan manusia yang mempunyai keistimewaan yang tertentu. Selepas Nabi tiada lagi yang Tuhan beri. Nabi sebagai ketua. Kita juga bukan sembahyang kepada @ untuk Nabi. Kita sembahyang kepada Tuhan sahaja atas tunjuk ajar Nabi2.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anda perlu menjaga adab dalam komen, boleh terjejas aqidah anda jika anda komen sedemikian, walaupun anda tak maksudkan...juga boleh menimbulkan fitnah. sekadar peringatan. ^_^

   Delete
  2. Tuhan menurunkan Nabi2, kitab2. Nabi2 yang membawa berita. Maka apa beritapun jika sahih dari Nabi2 mesti kita percaya dan tidak boleh diremehkan.

   Apa saja yang berkaitan agama walau sekecil kayu sugi perlu kita ketahui dan ambil. apa tah lagi cerita2 mengenai peristiwa dan tokoh penting seperti Al Mahadi.

   jika kita abaikan maka senanglah zionist dan shiah mempengaruhi umat islam dgn Mahadi versi mereka iaitu Dajjal yang berimej wali nantinya.

   maka akan sesatlah ramai umat islam kerana tidak mengenal pemimpin akhir zaman yang haq(Al Mahdi) dan yang palsu(Dajjal).

   Delete
  3. Sokong dengan kenyataan JAKA. Al hadis adalah asas panduan umat Islam selepas Al Qur'an. Barangsiap yang meremehkannya atau tidak mempercayainya boleh jatuh kufur. NauzubiLlah.

   Ingat, kata para arifbiLlah, disaat kemunculan Imam Mahdi ramai umat Islam sendiri yang menjadi penentangnya lantaran jahil dan sebaliknya dengan Dajjal laknatuLlah, ramai pula yang menyokongnya lantaran cetek ilmu serta iman. Mohon Allah selamatkan kita semua. Amien.

   Delete
 4. orang yg percayakan Tuhan, wajib percayakan Al-Quran & Hadis... Imam Mahdi disebut sendiri oleh Rasulullah dalam Hadis. Mempercayai kata2 Nabi salah satu dari pada rukun Iman (Percaya pd Nabi)apa maknanya Islam tanpa Iman?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sokong Sutera. Imam Mahdi jelas disebut secara mutawatir oleh semua ulama-ulama hadis.

   Delete
 5. Kepimpinan nabi adalah kepimpinan ilahi.Kepimpinan ilahi tak akan putus hingga ke hari kiamat.

  Adakah anda menyangka Allah meninggalkan dunia ini tanpa ada imam petunjuk???

  Tulisan anonymous menunjukkan beliau suka berhujah menggunakan dalil aqli sahaja.

  Di dalam solat kita membaca "Allah Humma Solli Ala Muhammad Wa Ali Muhammad"

  Apakah hakikatnya?...Tidakkah kamu berfikir?....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betul. Benar kenyataan saudara. ;)

   Delete
 6. SYRIA ato SYAM itu adalah negara berdaulat, yg sedang dlm tindakan pakatan jahat Illuminati utk menyerang menjatuhkannya. Sejarah bumi Syria tersangat panjang sejak dijajah tentera crusade, hinggalah ia bebas merdeka dgn cara pemerintahan Islam Syiah. Syria Syiah bukan aja dibenci oleh negara2 Islam Sunni, tetapi tersangat dibenci oleh Illuminati. Banyak negara2 Arab Islam telah tombang karna hasutan kepada warga mereka dgn cara sentiman yg sama, yaitu dictator yg kejam. Janganlah kita mudah terpengaruh dgn segala kelicikan propaganda yg sengaja ditonjolkan oleh setan2 musuh Islam itu...

  Cuba kita singkap sedikit sejarahnya bumi Syria diera sejarah Islam. Dibumi Syria itu Nabi kita Muhammad SAW berulang-alik dari Mekah berhijrah belajar berniaga. Dibumi Syria itu juga tanah tempat wafatnya Sayyedina Abdullah ayahanda Nabi SAW. Dibumi Syria itu juga kepala Imam Sayyedina Hussein dibawa dari Karbala diserahkan kepada Yazid Muawiyyah sebagai bukti kewafatannya, lalu disemadikan dibumi Syria. Apakah revolusi diSyria itu petanda akan munculnya Imam Mahdi AS dari Syria..?? Ada hadis yg mengaitkan : Kapan munculnya Imam Mahdi AS, maka Nabi Isa AS akan turun dari menara kekubah masjid diDamaskus.. Apakah bener perkara ini akan berlaku..?? Jawabannya terpulanglah pada kalian... Wallahu'alam....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pelbagai spekulasi dan kontroversi yang timbul berhubung isu kezaliman rejim pemerintah terhadap rakyatnya sendiri. Sila baca buku Ustaz Ridua Mohamad Nor, Kebangkitan Gerakan Islam Dalam Fenomena Arab Spring. InsyaAllah persoalan serta kekeliruan akan terungkai. Wallahualam.

   Delete
  2. Syiah bukan Islam. Syiah ni proksi zionis. Lihatlah kekejaman mereka, lebih kurang sama dengan kekejaman Israel. Pengamal ASWJ di Iran di hukum bunuh, tapi pengamal Syiah di negara ASWJ tidak di hukum. Buka la mata luas2, cari kebenaran...........

   Delete
  3. Syiah telah dikategorikan sebagai kufur oleh sebahagian besar ulama' ahli sunnah wal jamaah. Memang sebenarnya banyak kezaliman & kejahatan yang mereka lakukan namun banyak diantaranya digelapkan oleh media dunia. Allahurabbi...

   Delete
  4. Sesungguhnya walaupun mereka menderita kerana dizalimi manusia dengan sezalim-zalimnya, tapi mereka tetap merasakan kebahagiaan kerana cinta mereka kepada Allah SWT teguh dan kukuh.. semoga Allah SWT mengurniakan kemenangan buat kita umat Islam kerana mata ni dah tak tahan melihat derita mereka.. terlalu sedih, moga Allah beri kekuatan buat mereka di sana... amin

   Delete
 7. ...

  AL-HADIS : "Jika sekiranya umor dunia ini tinggal hanya sehari lagi (akan kiamat), nescara Allah akan bangkitkan seorang dari keturunan-ku (Ahlul Bait dari sulbi-ku), yg akan memenuhi dunia ini dgn kemakmuran dan keadilan, sebageimana dunia ini sebelumnya telah dipenuhi dgn kezaliman dan kekufuran..." Yang dimaksodkan itu adalah "IMAM MAHDI AS" pastinya akan muncol. Namun kapan kemunculannya, tempatnya, tertakluk pada jadual, rencana Allah Rabbul Jalil jua Yg Maha Tahu. Imam Mahdi AS adalah dlm rencana Tohan yg ngak ada siapa pun bisa tahu, karna ia sebahagian dari Amar Rabbi, Urusan Tohan...

  Dunia Islam sedang tenat dibantai Illuminati, hingga hanyut tenggelam dibawa arus gelombang tsunami Fitnah Akhir Zaman. Pencinta2 Imam Mahdi sedang menanti, hahaha... rupanya maseh ada lagi ummat Nabi sedang bermimpi. Kalo ngak percaya sekali pun, jangan sampei koq terlucut syafaatnya Nabi, karna menafikan Sabdanya Nabi. Imam2 selepas Nabi silih berganti, sebagai pewaris keilmuan Nabi. Namun Imam2 yg banyak itu semuanya demam rebah, ngak bisa lagi kebah2, setelah dibantai setan2 Illuminati. Kapan detik Akhir Zaman nanti, Allah akan bangkitkan Imam Mahdi, Sang "Juru Penyelamat" dari salah seorang Ahlul Bait pilihan dari nasabnya Nabi...

  Wallahu'alam, Wassalam =_= Peace...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ya, betul. Ini adalah realiti, Imam Mahdi komfem akan memakmurkan muka bumi ini dengan syariat-Nya. Sokong pendapat saudara. ^_^

   Delete
 8. Salam.Kalaulah semua kekejaman yang dinyatakan benar,sungguh menyayat sekali iras-iras seperti Libya juga tidak ada sedikitpun kebaikan yang ditonjolkan (atau memang tidak ada) .Tetapi pelik dan aneh juga amerika,peranchis,British,termasuk PBB bermati-matian menghentam Syria,padahal mereka ini sangat suka terhadap hal-hal seperti itu.Apakah mereka itu 'menjadi juru penyelamat' kemudian akan menghancurkannya (cth: Iraq,afganistan,Libya, Sudan & lain-lain)Mereka mengapi-apikan kerusuhan sedang pada masa sama mereka membantai rakyat dan penduduk di negara cth di atas malah tidakpun diheboh-hebohkan di PBB.Sikap yang terserlah negara2 barat ialah yang baik dikatakan buruk sebaliknya yang buruk diangung2kan sebagai baik.TK

  ReplyDelete
  Replies
  1. Inilah namanya pertembungan perebutan kuasa demi kepentingan masing-masing. Ada pelbagai pihak yang cuba mengambil kesempatan. Namun bukan semuanya bersikap talam dua muka. Ada kumpulan yang ikhlas memperjuangkan Islam serta keadilan di sana. Maka berhati-hatilah dalam menilai.

   Delete
 9. Yahudi dan Barat, mereka sendiri terkejut dgn kebangkitan rakyat terhadap proxy mereka. lalu meniti di atas peristiwa tersebut utk mempastikan kepentingan mereka dapat dikekalkan,mengelirukan kebenaran dan memporak-perandakan keadaan.

  Imam Mahdi adalah perancangan Tuhan melalui orang-orang Tuhan.Orang-orang Tuhan adalah orang-orang yang bertaqwa diketuai oleh Nur Nuhammad SAW.Mereka paling arif tentang siapa Imam mahdi yang sebenarnya.Orang awam muslimin tidak akan mengetahui rahsia ini sehingga tiba masanya.walaupun diberitahu mereka tidak dapat memahami dan menerimanya akhirnya memusuhi apa yang mereka tidak tahu.

  Orang Islam dirancang musuh supaya tidak meyakini dan mempercayai kedatangan tiga pemimpin besar diakhir zaman.supaya jiwa juang mereka mati, putus harapan dan kecewa menunggu pembelaan Tuhan.Umat Islam jadi lemah dan berterusan dikeronyok musuh.

  Dua pemimpin iaitu Putera Bani Tamim dan Imam Mahdi akan datang sebelum kemunculan Dajjal. Seterusnya Nabi Isa Al Masih as diturunkan untuk menamatkan riwayat panjang Dajjal itu.

  Kebangkitan rakyat bukan suatu kebetulan tapi dirancang dari dalam,dari alam sana.Kematian mereka adalah pengorbanan untuk sebuah kebangkitan diakhir zaman. Mati bukan penamat tapi adalah permulaan sebuah kehidupan baru yang kekal abadi disisi Tuhan.Semuanya dalam perencanaan Tuhan yang Maha Baik, Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

  ReplyDelete
  Replies
  1. InsyaAllah, kemenangan Islam semakin hampir. Takbir !!!

   Delete
 10. anda boleh sila pertukaran pautan, sila? Saya akan melakukan perkara yang sama,
  laman saya http://alisharesidence.blogspot.com/
  berharap anda jangan keberatan

  ReplyDelete
 11. Saya tidak bersetuju dengan tindakan zalim kerajaan Syria namun mengenai berita kekejaman ini biarlah disahkan terlebih dahulu. Kita membenci sesuatu kaum itu sehingga kita berbohong dengan kezaliman kaum itu bukan sesuatu yang dibenarkan oleh Islam. Masih ingan kes pelukis Denmark yang kononnya mati terbakar kerana melukis karikatur Rasullullah? Sedangkan gambar individu yang terbakar itu bukan pelukis kartun tersbut. Kita telah berbohong untuk mencapai matlamat mengkeji si pejahat itu. Teguran untuk peringatan bersama. InsyaAllah :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Syukran. Terima kasih, sama-sama ambil peringatan.

   Delete
 12. Assalamualaikum Admin, mohon untuk share di blog saya. T. Kasih

  ReplyDelete
 13. Assalamualaikum...mohon share di fb sy...

  ReplyDelete
 14. Assalamu'alaikum.. Saudara mempunyai pandangan sendiri. Tapi saya mengharapkan agar saudara berhenti seketika dan berfikir tentang pandangan orang lain.

  1. Kebangkitan yang berlaku di syria sama sekali berbeza dengan apa yang berlaku di Mesir. Jutaan penduduk mesir telah membanjiri dataran tahrir sebagai bukti bahawa rakyat telah menolak kerajaan husni mubarak. Begitu juga perhimpunan bersih 3.0 di dataran merdeka dimana ratusan ribu rakyat berkumpul membuktikan yang kerajaan barisan nasional ditolak. Tetapi amat berbeza sekali di syria, dimana suara rakyat keseluruhan tidak kedengaran. Yang ada cuma suara pemberontak. Suara pemberontak tidak boleh disamakan dengan suara rakyat.

  2.Rakyat kebanyakan seperti kita tidak mempunyai sebarang senjata canggih untuk digunakan. Pihak pemberotak telah diberikan senjata yang lengkap oleh puak amerika, nato dan zionis bagi menjatuhkan kerajaan syria. Persoalannya, kenapa puak2 laknatullah ini beria2 mahu membantu pemberontak. Tidak seperti di mesir, tiada sebarang bantuan yang diterima daripada puak laknatullah tersebut. Teringat semasa kecil-kecil dulu, apabila ada rakan2 yang bergaduh seseorang akan mengambil 2 biji selipar jepun dan mengatakan " ini kepala bapa kau dan ini pula kepala bapa kau. Haa.. apa lagi, pijaklah kepala bapa musuhmu".. Saya pernah menonton sebuah filem orang putih dimana dalam cerita tersebut, pemimpin pemberontak telah didatangani oleh agen2 IMF untuk ditawarkan dana pinjaman bagi membeli senjata. Agen2 itu berkata "Kami tidak memerlukan wang sebagai bayaran balik pinjaman itu. Kami hanya perlukan penghormatan daripada seorang kawan yang berpengaruh (pemimpin pemberontak)". Saudara sebagai pengkaji konspirasi pastinya sudah mengerti apakah maksud kata2 itu.

  3. Melalui tulisan saudara, saya dapati bahawa saudara orang kuat agama. Jadi sudah pasti saudara mengetahui tentang salah satu daripada kaedah fiqh iaitu "Apabila bertembung 2 kemudaratan, maka hendaklah dipilih kemudaratan yang lebih besar iaitu dengan menolaknya". Kemudaratan pertama adalah dibawah pimpinan bashar al asad, dan kemudaratan yang kedua adalah dibawah pimpinan zionis. Saya sendiri adalah penyokong tegar reformasi. Menjatuhkan barisan nasional pada pilihanraya ke 13 adalah impianku juga. Tetapi jika zionis mula mengambil alih reformasi, sudah pasti matlamat utamaku kini adalah menghapuskan zionis. Namun aku bersyukur kerana pimpinan pakatan rakyat sangat mengerti dengan new world order yang direncanakan zionis. Justeru itu, mereka tahu apa nak buat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Shiah itu kafir..

   Delete
 15. 4. Saudara, permainan catur telah dicipta oleh orang yahudi. Saya rasa, saudara tentu suka main catur. Macam saya juga. Tentu saudara tahu macam mana membuat "perancangan dalam perancangan yang di dalamnya ada perancangan" bagi men'check'kan raja. Sama seperti dalam situasi di syria. Menjatuhkan kerajaan syria bukanlah matlamat utama zionis, tetapi kerajaan syria tetap perlu dijatuhkan bagi mencapai matlamat yang lebih besar. Saudara kita yang berada di Iran bakal diserang.

  5. Syiah dan sunni umpama adik beradik.. Tiada yang lebih baik. Allah menilai kita dari sudut ketakwaan. bukan dari aliran mana2.. Saya orang sunni. Tetapi saya juga mencintai Rasulullah, saidina Ali, saidatina Fatimah, cucu2 Rasulullah, keluarga baginda dan seluruh keturunannya.. Adakah saya akan dicap sebagai syiah. Salahkah orang2 syiah mencintai keluarga Rasulullah. Sebab itu, tiada seorang ulama di dunia ini yang boleh mengatakan bahawa syiah itu sesat keseluruhannya. Yang merosakkan syiah adalah PELAMPAU agama. Mereka berlebih2 dalam agama sehingga menyebabkan mereka cenderung berlaku zalim (meletakkan sesuatu bukan pada tempatnya). Saya ambil satu contoh lagi di Malaysia. Al-Arqam yang kini digelar rufaqa adalah penganut sunni.. Jika hal ini dibesar2kan, maka pihak luar akan beranggapan bahawa sunni di Malaysia telah sesat. Sedangkan ia cuma sebuah kumpulan PELAMPAU dalam agama. Bukankah sederhana itu jalan terbaik. Sunni dan syiah adalah adik beradik. Terlalu memikirkan hal ini, membuatkan kita terlupa siapa musuh kita yang sebenar iaitu zionis. Strategi "pecah dan perintah" ternyata masih berkesan untuk digunakan pada masa kini.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Waalaikumussalam sahabatku.^^

   Ini jawapan saya kepada persoalan serta kenyataan anda. Saya bersependapat dengan saudara juga tidak sependapat dengan saudara dalam beberapa hal. Apa-apa pun saya menghormati perbezaan pandangan ini.

   Di sini saya hendak berkongsi sedikit, saya bukannya ulama' yang layak serta ahli dalam berbahas dalam soal hukum-hakam cuma saya akan menyatakannya dari segi ilmu serta pengetahuan yang saya pelajari sendiri dengan para guru saya, ulama'-ulama', ustaz/ah serta sahabat seperjuangan dengan saya.

   1- Suara yang saudara labelkan sebagai pemberontak itulah sebenarnya suara rakyat atau lebih realistik disebut "Suara Umat Islam Sunni Yang Ditindas". Situasi di sana adalah lebih buruk daripada situasi di Mesir mahupun Malaysia. Sedih saya apabila membaca komen anda mengatakan pejuang Islam di sana adalah pemberontak. Allahurabbi. Mereka bermati-matian mempertahankan aqidah serta perjuangan Islam.

   2- Mana bukti anda mengatakan semua ini. Betul Zionis, US membekalkan senjata canggih kepada mereka? Israel diam dalam isu ini, hanya beberapa US yang menyatakan bantahan terhadap cara rejim Basyar melayan rakyatnya. Membunuh dengan kejam rakyatnya sendiri. Ingat, bukan sahaja US yang menyatakan bantahan sebegitu malah banyak negara di seluruh dunia menyatakan bantahan. Soal mereka bermain wayang atau tidak itu kita tidak pasti. Sama dengan soal Malaysia, jika mereka membantah sesuatu tindakan daripada kerajaan Malaysia, adakah mereka sebenarnya memberikan pelbagai bantuan "hidden" kepada pihak pembangkang. Dalam soal ini kita perlu berfikir secara rasional dan realistik.

   Delete
  2. 3- Sekali lagi ingin saya tanya, mana bukti tuduhan anda bahawa zionis akan mengambil alih tampuk pemerintahan syria. Memang betul Zionis sebenarnya ingin menguasai seluruh dunia namun adakah pejuang-pejuang Islam di Syria hanya berpeluk tubuh dan tidak tahu soal ini? Sama seperti apa yang berlaku di Mesir. Ketika permulaan revolusi, ramai yang mengatakan selepas revolusi ini berlaku, Zionis akan menguasai Mesir. Namun, kini apa yang berlaku adalah sebaliknya. Pemerintahan Islam pula yang berlaku malah secara tegas Dr Morsi mengatakan matlamat revolusi tu sebenarnya bukanlah untuk mengusai Mesir, perjuangan akan diteruskan sehingga berjaya menguasai Al Quds, Palestin. Lihatlah pula, berapa ramai ulama' di seluruh dunia menyokong perjuangan rakyat Syria.

   4- Jika seluruh umat Islam berfikiran bahawa kita sedang diaturkan oleh Zionis namun tidak melakukan apa-apa untuk berlepas diri serta mempertahankan agama Allah maka sudah lama runtuhnya delegasi Islam di dunia ini. Namun, janji Tuhan & Rasulullah saw itu pasti, akan sentiasa ada sekelompok umat dari kalangan umatku yang akan berjuang mempertahankan Islam. Ya, betul, Zionis sentiasa cuba merancang sesuatu untuk menjatuhkan Islam namun perancangan siapa yang paling berkuasa. Semestinya Allah swt. Jika mereka sedang bermain catur kita juga perlu bermain catur. Gerakan-gerakan Islam di seluruh dunia kini ibarat buah catur putih manakala Zionis ibarat buah catur hitam. Jika kita hanya membiarkan buah catur hitam memakan mangsanya tanpa buah catur putih digerakkan, boleh menangkan pemain buah catur putih itu? Peringatan daripada saya, perjuangan pasti ada pengorbanan. Pengorbanan itu adalah risiko yang perlu ditempuhi oleh para pejuang Islam. Namun, tempat orang yang gugur syahid ketika dalam pengorbanan itu adalah syahid & syurga. Allahuakbar. Saudara faham maksud saya? Jika mereka sedang menggerakkan buah caur mereka, kita perlulah cuba menghalang daripada buah catur mereka daripada memakan buah catur kita sambil kita juga perlu menyerang buah catur mereka. ^^

   5- Untuk pengetahuan saudara. Yang disebut sebagai syiah yang kufur serta sesat itu adalah mereka yang sudah menyeleweng daripada Aqidah Ahli Sunnah Wal Jamaah. Ya, mereka mencintai Nabi saw dan ahlul bait namun mereka mengutuk serta mencaci sekalian banyak sahabat-sahabat utama baginda radiallahuanhum. Ya, memang bukan semua syiah adalah pelampau namun pemerintah syiah di Syria komfem PELAMPAU AGAMA. Mana tidaknya, mereka membunuh rakyat-rakyat sendiri terutamanya yang Sunni. Relakah kita hanya berpeluk tubuh menyaksikan rakan seagama serta SEAQIDAH kita diratah, dibantai, dizalimi, dibunuh??? Ingat, merka kini telah berjaya PECAHKAN umat Islam namun sekarang adalah masanya kita pula yang PERINTAH mengikut Islam.

   Sekian, wallahualam. ;)

   Delete
  3. tawawi ni bodoh. buatlah kajian dulu baru berhujah.....ni cakap macam orang takde otak. iran tu negara sial.....negara celaka.

   Delete
 16. Salam,

  Saya nak lontarkan sikit la pendapat saya. Pendapat bukan berasaskan media dan berita seperti yang semua tahu, media dunia kuat menipu. Kerajaan Islam terakhir adalah turkey, dan selepas turkey dah tak da kerajaan islam khilafah. Pemimpin2 dunia ni semuanya duduk satu kumpulan, berbeza dengan rakyat. Kalau syria dikatakan diktaktor, sama juga dgn malaysia..zaman2 berzaman kumpulan sama yg 'run' negara malaysia.sebab tu timbul rasa x puas hati dikalangan rakyat. Tapi manusia ni ada yg dilahirkan sebagai pemimpin, ada yg dilahir sebagai rakyat. Jadi kesimpulan sini, Syria jatuh sebab pengkhianat negara sendiri.Pada saya pemberontak tu semua pengkhianat negara secara tidak langsung/ tidak sedar(nama pun rakyat, tu bezanya) . Jadi kalau tengok media kata presiden bashar tu jahat, saudara pun tulis la pemimpin syria tu jahat.. itu mmg bodoh la. sebab tlalu percaya media, sehingga mnyesatkan diri dan org lain. Dalam agama Islam, tuhan x pernah suruh kita benci yahudi. Berpegang pada ajaran Quran, bukan setakat baca tapi tidak memahami isi kandungan. Evrything must go back to basic. Jgn terkejut kalau Malaysia sendiri dikhianat nanti. Sebab ramai rakyat melayu suka marah membabi buta dan cepat melatah dekat pemimpin.saya x kata politik malaysia bagus. Tp mereka ni tahu lebih dari yg kita tahu, itu perbezaan antara rakyat dan pemimpin. Seterang2nya, hanya org terpilih dapat menjadi pemimpin sesebuah negara. jgn sibuk perjuangkan hak kebebasan. Kebebasan itu tidak wujud dalam Quran kerana agama kita ada (do's and Don't). Klu nak bebas jadi la freethinker dan keluar dr malaysia. Jgn salah interpret the meaning of freedom. There is no such thing as freedom that most people imagine. Freedom yg manusia kejar sekarang adalah nafsu dunia. Tuan blog jgn terasa, saya tujukan ni kepada semua. Ambil yg elok, apa yg x elok sy ckp tu buang saja.

  Sekian

  New generation

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wa'alaikumussalam New Generation,

   Pertamanya anda telah melakukan kesilapan dengan mengatakan saya mendapat maklumat-maklumat ini daripada media massa serta dunia. Saya tak pasti adakah saudara pernah membaca atau mengikuti kuliah berkenaan dengan isu Syria daripada rakyat Malaysia sendiri yang pergi ke sana. Ya, saya pernah secara langsung lagi. Memang inilah realiti yang berlaku. Suda banyak buku yang diterbitkan oleh sukarelawan kita yang pernah ke sana dalam membongkar isu ini. Ini isu sejagat atau lebih tepat Isu Ummah.

   Saudaralah sebenarnya yang perlu lebih rajin menelaah berkenaan isu ini. Berkenaan dengan komen saudara mengenai kepimpinan. Ya, saya setuju banyak perkara yang rakyat bawahan tak tahu, pimpinan yang di atas mengetahuinya. Dah, nama pun ketua negara. Perkara macam ini tak perlu dijadikan isu. Yang menjadi isunya adalah m,engapa kepimpinan yang ada sekarang tidak mengikut kepada kepimpinan nubuwwah, kepimpinan Islam, berdasarkan hukum serta undang-undang Islam, penuh dengan kezaliman dan korupsi. Ini persoalan saya? Saudara ada jawapannya?

   Yang ketiga, jangan mudah-mudah tuduh orang freethinker, terkeluar daripada Islam. Samalah macam kita hukumkan saudara semuslim yang lain kafir. Ok. :)

   Delete
  2. saya ingin menyumbang...saya pernah bertugas di lubnan..dari pemerhatian saya dan sejarah mulai 1967-2006, hizbullah)lubnan) sgt cekal menentang israel..mereka dpt bantuan dr syria dan iran..ramai gugur sehinggalah selatan lubnan di kawal oleh tentera multinasional (UN). maka, hizbullah terkekang dan israel bebas memperkuat kedudukan. Skrg, syria bergolak. memang israel amat bijak atur strategi. Teori saya ada kemungkinan syria "digolakkan" supaya "busy" dan tiadamasa bantuhizbullah. rancangan masadepan diatur supaya keadaan tidak stabil dan mungkin tentera multinasional juga akn memasuki syria..apabila itu berlaku segalanya amat jelas...tidakboleh berpatahsemula..jadi biarlah berhati-hati..jgn buat kesilapan yg boleh diekploitasi oleh musuh. islam..Tuhan kita satu..Allah..

   Delete
  3. Ya, saya setuju dengan saudara. Saya tidak pasti adakah hizbullah bermain wayang ataupun tidak, tapi saya berpendapat tidak DALAM ISU ISRAEL. Namun, dalam segi aspek yang lain, mereka juga amat memusuhi umat Sunni Muslim begitu juga dengan Iran dan Syria. Bayangkan, tiada satu pun masjid Sunni di Iran dan beratus-ratus ulama' Sunni di Iran dan Syria telah ditangkap dan dipenjara. Namun, ianya ditutup oleh media negara mereka serta media dunia.

   Namu, segalanya terbongkar apabila aktivis-aktivis Islam yang pergi ke sana, pelajar Islam yang belajar di sana serta Ulama'-ulama' sunni yang pernah berada di sana mula bercerita serta membongkar segala konspirasi jahat mereka. Kita sokong mereka menentang Israel, namun adakah kita hanya berdiam diri apabila mereka membunuh beribu-ribu umat Islam Sunni dan ulama'-ulama' di sana? Renung-renungkan. T.T

   Delete
  4. sebaiknya kita membuat keputusan berdasarkan sumber yg sahih dan terbukti. Di lebanon, tiada mslh diantara sunni dan syiah yg ketara. mereka bekerjasama membtk kerajaan. Sya tidak pasti apa sbnrnya berlakud i syria..sya mendengar, membca tp sya tak dpt sahkan. Sgt bagus jika saluran rasmi (msia @ OIC sendiri) perlu mengesahkan apa yg sebenar di suria (org lubnan sebut). Fakta mengatakan majoriti rakyt syria sunni tp pemernth syiah...Disamping itu, mungkin kita boleh research siapa pendokong kuat mereka yg menentg krjn suria? jgn emosi...buat kajian dan bfikir secara strategik. Siapa pula yg menyokong krjn Suria? ia mungkin membantu membuktikan hipotesis kita...then we can hv option & priority utk difikirkan secara strategik dan taktikal...insyaallah

   Delete
  5. Ya, kesilapan ayat saya di sana. Memang tiada pergeseran yang nyata di Lebanon. Namun, di Syria dan Iran sememangnya ada pergeseran yang amat nyata malah mengorbankan ribuan nyawa yang tidak berdosa. Media arus perdana di Malaysia pun melabelkan pejuang revolusi kebebasan Syria sebagai pemeberotak, macamana kita nak dapat berita yang sahih walaupun berita-berita berkenaan Syria kerap kali berlegar di dada-dada akhbar tanah air namun istilah yang digunakan amat menjengkelkan.

   Fakta saudara memang tepat, memang majoriti rakyat Syria adalah Sunni namun pemerintah adalah Syiah Nusairiah, salah satu cabang daripada ekstrimis Syiah. Saya emosi kerana saudara seaqidah kita di sana dizalimi, dibunuh, dibantai. Memang itulah sepatutnya yang kita rasa. Saya dah memang yakin akan maklumat ini, saya sendiri pernah mendengar pengalaman daripada aktivis Malaysia yang pergi ke sana, menceritakan isu Syria, seorang thiqah lagi boleh dipercayai.

   Saya juga telah membaca buku Travelog Air Mata Syria hasil karangan aktivis serta bekas pelajar Malaysia yang menuntut di sana, Us. Riduan Mohamad Nor, M.Abdul Malik Abdul Karim & Ahmad Ulwan Hassim keluaran Jundi Resources. Anda boleh dapatinya di kedai-kedai buku berhampiran anda. ^_^

   Delete
  6. Allah yg maha mengetahui...doa kita agar apa yg akn berlaku menyebelahi Islam.. jgn bertindak yg tidak sewajarnya...contoh baru-baru ini rakyat msia ditahan di beirut..masih belum selesai...kita kena lebih pasti dan bijak..saya khuatir, perasaan emosi semata akn membuat tindakan tidak wajar...lagi bahaya jika ank-ank muda terpengaruh dan mengambil jln singkat..bahaya tu..perkara ini tidak semudah itu...jadi nasihat saya berhati-hatilah...insyaallah

   Delete
  7. ringkasan sejarah berkaitan yg ingin saya kongsikan...

   SEJARAH ISLAM-LEBANON & SEKITARNYA
   • 570m -Rasullullah dilahirkan
   • 636m - Peperangan Yarmuk (Khalid Al Walid kuasai wilayah Byzantine iaitu Syria, Jordan termasuk Lubnan)
   • 638m - Jurusalem dikuasai Islam selama 461 tahun.
   • 1099m - Crusade Pertama (Kristian rampas Jurusalem dan kuasai kawasan sekitar)
   • 1187m - Salahuddin Al Ayubi kuasai Jurusalem (selepas 88 tahun).
   • 1256m - Kaum Tartar bunuh 1.6juta orang Islam
   • 1258m -Kaum Tartar ditewaskan oleh al Malik al Muzaffar Kutuz (Mesir)
   • 1365-1405m – Kaum Mongol tewaskan kerajaan Islam
   • 1422m - Kaum Mongol ditewaskan dan ramai yang masuk Islam
   • 1453m - Al Fateh kuasai Constantinople.
   • 1516m -Kerajaan Uthmaniyyah kuasai hingga ke Lubnan dan Jurusalem.
   • 1912m -Perang Balkan, Liga Balkan (Serbia, Greece, Montenegro dan Bulgaria) mengalahkan Empayar Uthmaniyyah.
   • 1914/1918m - Ketidakstabilan ini menyebabkan Perang Dunia Pertama yang bermula di Balkan.
   • Kerajaan Uthmaniyyah memihak kepada Itali dan Jerman yang menyaksikan mereka tewas.
   • 1916m - Perjanjian Sykes Picot telah memecahkan Kerajaan Uthmaniyyah.
   • Perancis kuasai Syria dan Lubnan.
   • England kuasai Iraq, Jordan dan Palestin.
   • 1920m - Mustafa Kemal Ataturk perintah Turki.
   • 28 Rajab 1342H (3 Mac 1924), Mustafa Kamal telah secara resmi menghapuskan institusi Khilafah. Sultan Abdul Majid II, Khalifah terakhir kaum Muslimin diturunkan takhtanya
   • 1939-45m – perang duania ke-2
   • 1946 - Lubnan merdeka.
   • 1948 -negara Israel ditubuhkan.
   • 150 ribu pelarian palestin ke Lubnan
   • 1958 - Mesir dan Syria bekerjasama
   • 1964 - perang 6 hari. Syria cuba kuasai kembali Lubnan. PLO serang Israel.
   • 14 Mac 1978 – PBB menghantar pemerhati.
   • 6 Jun 1982 – Operation Peace for Galilee oleh Israel
   • 21 Ogos 82 – multinational force di Lubnan.
   • 18 Sep 82 – Sabra-Shatila massacre oleh Israel.
   • 1990 - Perang Teluk
   • 1991 - Konfederasi Madrid, Israel-PLO-Jordan-Syria setuju proses damai
   • 1996 - Israel serang Lebanon seiring dengan serang oleh PLO/Hizbullah.
   • 2006 - Israel serang Lebanon seiring dengan serang oleh PLO/Hizbullah.
   ............................
   OLEH ITU KITA PERLULAH BIJAK...MUNGKIN BYK ULASAN YG BOLEH DIBUAT UTK DIKAITKAN..WALLAHUALAM

   info tambahan http://zul1979.blogspot.com/2012/01/kejatuhan-khalifah-islam-terakhir.html

   Delete
  8. InsyaAllah, sama-sama kita doakan saudara kita yang berada jauh nun di sana. Semoga diberikan kekuatan dan ketabahan oleh Allah swt. Amien.

   Delete
 17. U rite brother...

  ReplyDelete
 18. Sesunguhnya benarlah kata nabi akan berlakunya fitnah besar akhir zaman, ianya tidak pernah berlaku bermula dari adam, melainkan berlaku di akhir zaman. Lalu sahabat bertanya fitnah apa kah itu ya rasullah. Lalu rasullah menjawab itu lah fitnah dajjal. ternyata benar kita kini sememangnya berada di akhir zaman, Manusia tidak dapat melihat kebenaran, yang benar dikatakan salah, yang salah pula dikatanya benar. Itulah hebatnya fitnah akhir zaman ini.. orang yang mengaku beriman pun mampu ditundukkan olehnya. Berdoalah kita tidak termasuk dalam golongan itu, jauh dari itu kita tidak termasuk dalam perangkap yang diciptakan dan terjerumus menjadi hamba (pengikut) kepada dajjal, tanpa disedari.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Benar saudaraku. Allahurabbi, benarlah janji Nabi Muhammad saw.

   Delete
 19. Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  adalah khilafah islam yang sedang menantikan
  kehadiran orang-orang mukmin yang siap
  bergabung menjadi pejuang islam di akhir zaman

  Bilakah anda berminat untuk menjadi pembela dan tentara Islam
  http://dimalayo.com.nu  ReplyDelete
 20. TUAN BLOG, KENAPA BODOH SANGAT NAK SOKONG PEMBERONTAK SYRIA? ADAKAH KAU PUN NAK JADI PENGKHIANAT NEGARA? SORRY TO SAY, IM 25 YO, AND I BET U MUCH OLDER THAN ME, THEREFORE I WAS EXPECTING U TO THINK USING YOUR 'AKAL'. KAU BUKANNYA BESARKAN ASSAD DARI KECIK, KAU KENAL KE SIFAT SEBENAR DIA? SEMBANG MCM TUHAN KALAU SETAKAT TULIS MACAM NI (NTAH MANA LU CEKUP INFO BODOH NI) AKU PUN BOLEH TULIS. KAU SUKA2 BURUK KAN ASSAD, KO PENAH PERGI SYRIA? KAU TENGOK SENDIRI LA APA HASIL REVOLUSI BODOH YG MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI DEKAT TIMUR TENGAH...SAMPAI HARI NI TAK AMAN BRO, SEBAB ORANG BODOH MACAM KAU SUPPORT PEMBERONTAK. REVOLUSI HAK RAKYAT TAIK MUNG. LU TGK JELA COMMENT ORG PERNAH BERTUGAS SANA. TERANG2 DULU SYRIA TOLONG HENTAM ISRAEL, SIAPA MEMIMPIN MASA TU? AKU TAK CAKAP ASSAD TU BAIK. TAPI KATA2 KAU SAMA JE MACAM ARUS MEDIA. SEMUA ORANG TAHU SIAPA YANG KAWAL MEDIA DAN CIPTA MEDIA. BUKTIKAN LA BRO MANA KAU OBTAIN PENULISAN KAU NI. SETAKAT TULIS MCM NI, AKU PUN BOLEH. LAGI PUN TUAN BLOG MANA YANG X PENAH NAK KALAH, BIASA LA DAH KELUA PENULISAN BILA KENA KOMEN TUAN BLOG MESTI DENGAN BONGKAK NAK KATA DIA BETUL JUGAK. TUAN BLOG LA KONONNYA PALING ARIF BAB NI, KALAU ARIF SANGAT KENAPA JADI PENULIS BLOG JE? X JADI PEMIMPIN MALAYSIA KE APA KE KAN? KAU SUKA2 NAK CAKAP ORANG YANG COMMENT SALAH. KE MALAIKAT YANG TULIS BLOG NI?? PERTAMA, TULISAN KAU NI BYK HATRED KEPADA PIHAK TERTENTU. KEDUA, KAU BONGKAK SUSAH NAK TERIMA PENDAPAT LAIN.KETIGA KAU SUKA CARI KESALAHAN ORANG UNTUK BUKTI YANG KAU BETUL. KEEMPAT KAU SUKA FITNAH. KALAU BARU SETAKAT PERGI SYRIA, DAH NAK SEMBANG KENCANG X PAYAH. NI BARU KULIAH KAU PERGI..HAISH...XPAYAH LA KAU ADILI APA BERLAKU KAT SYRIA, KITA SEPATUTNYA MEMBANTU DARI MNCARI KESALAHN. MASALAH NEGARA SENDIRI PUN X TERSELESAI, NAK JAGA NEGARA ORG PULAK..PIRAH....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Allahurabbi, tak bolehkah saudara menggunakan ayat yang lebih sopan? Sebelum saya menjawab komen saudara ingin saya tegaskan yang saya tak rasa pun diri saya maksum, bebas dari segala dosa dan kesalahan malah saya hamba yang amat hina dina di sisi Allah swt. Namun, saya ada satu prinsup yang saya pegang, apabila bercakap soal kebenaran, saya mesti pertahankan walau saya dikutuk, dikeji, dimaki sekalipun. Ianya pahit, memang benar namun ini tanggungjawab saya sebagai seorang yang mengetahui.

   Ini jawapan saya, apa yang saudara faham dengan erti jihad dan pengorbanan? Revolusi itu memang ada risikonya, kemungkinan campurtangan kuasa asing amat besar. Namun, jika revolusi dipandu dengan ilmu, aqidah yang mantap, strategi yang mapan serta dipandu serta mendapat sokongan Ulama'-ulama', di sana adanya pertologan Tuhan dan barakah. Memang itulah, setiap perjuangan memerlukan pengorbanan.

   Saya cuma nak tahu, bagaimana pula saudara tahu Assad tidak bersalah, revolusi ini revolusi yang salah, segalanya yang berlaku di sana adalah fitnah dan tidak betul. Berita yang saya dapat ini tidak betul? Sila bagi jawapan, kalau setakat cakap sahaja tanpa hujah dan bukti, "Gajah pun boleh terbang". ;)

   Saya mendapat maklumat-maklumat mengenai kejahatan Basyar Assad da kepimpinannya daripada Orang yang thiqah, boleh dipercayai kata-katanya. Malah ramai pelajar-pelajar Malaysia yang pernah belajar di sana, para aktivis sukarelawan Malaysia yang pulang ke tanah air telah mendedahkan kebobrokan Basyar Assad terhadapa rakyatnya sendiri.

   Saya tak pernah berniat menghukum orang lain salah atau saya seorang sahaja yang betul. Saya hanya nyatakan kebenaran. Jika anda kata semua ini tidak betul, kemukakan bukti!

   Ingat hadis Nabi Muhammad saw, " Barangsiapa yang tidak mengambil tahu urusan saudaranya, dia bukan dari kalanganku". Apa salah kita hendak emngambil tahu urusan Umat Islam, saudara kita di luar negara? Sambil itu, urusan umat di dalam negara lagi-lagi la kita kena ambik tahu. Akhir kata, semoga Allah menunjukkan kebenaran, yang Haq itu tetap haq, yang Bathil itu tetap bathil. Barakallahufik.

   Delete
  2. Anon 5 November 2012 11:04, lu memang bodoh. dah lah bodoh, sombong plak tu.... n

   Delete
 21. Dalam kubur nanti ada satu soalan yang malaikat tanya, "Siapa saudara kamu?"

  Kepada korang yg tak pedulikan isu syria ni dan penyokong bassad tu rasanya apa korang punya jawapan nak bagi kat malaikat mungkar nangkir ni nanti?

  Bodoh tak boleh diajar = Jahil,
  Jahil disebabkan sejak merdeka Islam dipraktikkan oleh pemerintah sama seperti ajaran kultus sesat seperti kristian dll yg berkisarkan adat dan budaya sahaja.

  ReplyDelete
 22. Allahurabbi, sama-sama muhasabah diri masing-masing. InsyaAllah. Wajib bagi seorang muslim peduli akan nasib dan keadaan saudaranya. Inilah keindahan Islam. Ukhuwah atas dasar tauhid melampaui sempadan negara dan bangsa. ;)

  ReplyDelete
 23. Mohon share ye admin..
  benar atau tidak belakang cerita. yang penting kita sama2 bela agama kita iaitu ISLAM. aku suke care admin jawab persoalan. kalau korg nk tau kebenaran sebenar korg pegi dgr ceramah dr NGO seperti Aman Palestin n lain2. bukti gambar,kisah sebenar dr rakyat syria sndr korg leh dgr. xpayah la nk gaduh2 shbt2 seislam. same2 kita kuat kan akidah kite n perjuang agama ISLAM! Sesunguhnya benar sabda nabi akan berlakunya fitnah besar akhir zaman, ianya tidak pernah berlaku bermula dari adam, melainkan berlaku di akhir zaman. Lalu sahabat bertanya fitnah apa kah itu ya rasullah. Lalu rasullah menjawab itu lah fitnah dajjal. ternyata benar kita kini sememangnya berada di akhir zaman, Manusia tidak dapat melihat kebenaran, yang benar dikatakan salah, yang salah pula dikatanya benar. Itulah hebatnya fitnah akhir zaman ini.. orang yang mengaku beriman pun mampu ditundukkan olehnya. Berdoalah kita tidak termasuk dalam golongan itu, jauh dari itu kita tidak termasuk dalam perangkap yang diciptakan dan terjerumus menjadi hamba (pengikut) kepada dajjal, tanpa disedari. wasalam...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Silakan share, ianya sebagaian daripada jihad insyaAllah. Ini sememangnya benar, benar, dan benar. Setuju dengan pendapat saudara. Kini, fitnah Dajjal sudah pun melingkari kehidupan kita. Yang benar dikatakan salah, yang salah dikatakan benar. Allahurabbi. Moga kita dilindungi.

   Delete
 24. assalamualaikum..bersabarlah..whai sdaraku..ukhuwahfillah.."kerna orang mukmin itu bersaudara"

  ReplyDelete
  Replies
  1. Waalaikumussalam. Terima kasih atas peringatan saudara. Salam ukhuwah. ;)

   Delete
 25. Ad Daulatul Islamiyah Melayu
  Khilafah Islam Akhir Zaman

  Kami mengundang Kaum Mukminin-Mukminat
  Dari seluruh Dunia untuk bergabung bersama kami
  Menjadi Tentara Islam The Man from The East of Imam Mahdi
  as A New World Religion Bangsa Islam Akhir Zaman.

  Kunjungi Undangan kami
  di http://dimalayo.co.gp


  ReplyDelete
  Replies
  1. Khilafah Islamiah takkan tertegak dengan sendirinya. Mesti melalui marhalah-marhalahnya. Kita tumpukan Daulah Islamiah dahulu tanpa meninggalkan marhalah yang di bawahnya. InsyaAllah.

   Bukan mudah2 nak jadi Tentera Al Mahdi yang 'sahih'. Siapkan diri dengan ilmu, amal dan iman kita. InsyaAllah.

   Delete
 26. Apa yang berlaku di Syria dan Iraq mendedahkan sikap sebenar puak syiah terhadap umat islam sunni. sebelum berkuasa mereka akan melaungkan slogan persaudaraan sunni-syiah. tetapi setelah ada kuasa, mereka akan menindas pengikut sunni. dalam kes syria, tiada kedengaran golongan syiah yang menunjukkan simpati kepada pengikut sunni dan menentang kezaliman rejim syiah basyar. cerita yang direka oleh mereka (termasuklah syiah di malaysia) adalah 'pemberontakan ini merupakan konspirasi yahudi/barat untuk menjatuhkan syria'.
  umat islam jangan tertipu dengan taqiyah penganut ajaran syiah!.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ya, sokong sangat2 dengan pandangan ini. Umat Islam perlu berhati-hati. Jatuhkan kezaliman syiah!

   Delete
 27. Pernah dengar...ahli Sunni kat Syria diperangi sebab nak hapuskan kelahiran Imam Mahdi.

  Pernah dengar jugak...Imam Mahdi bakal muncul di nusantara.

  WaAllahua'lam

  Tapi, kes dekat Syria ni tak ramai pun tahu sepenuhnya. Masyarakat lebih tumpu kat Gaza.
  Kaum wanita begitu terseksa di sana...
  Semoga mereka semua ditempatkan di syurga, aamiiin, insyaAllah.

  Terima kasih untuk artikel ini..dan saya ingin share ini

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sama2. Wallahualam, banyak mulut2 yang berkata2. Entah mana benar, mana hanya teori kosong. Pastikan bijak menilai.

   Delete
 28. http://www.youtube.com/watch?v=pMiyDKrrezg
  http://www.facebook.com/Malaysia.Syria

  ReplyDelete
 29. Umat islam berpecah kerana tidak mengikut ajaran Al Quran dan sunnah rasul/ hadith sahih. Sepatutnya apa2 isu / masalah yg timbul, rujuk Al Quran sepenuhnya, bukan 50 % atau 70%, juga rujuk hadith sahih. Kerja syaitan menggelincirkan manusia supaya berbalah. Akhir zaman umat islam berpecah kpd 73, hanya satu yg diterima Allah dan masuk syurga (Hadith).

  ReplyDelete
 30. mohon share d fb

  ReplyDelete
 31. salam mohon share di fb ye

  ReplyDelete
 32. Bagaimana keadaan kita disini bila perang besar itu berlaku, mcmna agaknya nak ke sana....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wallahualam. Mungkin kita ikut terjebak sekali. Bersiaplah!

   Delete
 33. Haaaaa cerita ceriti...masa aku kecik2 dulu aku pernah tipu adik aku...aku kate kereta boleh panjat pokok..dia percaya...cerita syria mungkin sama gak..

  ReplyDelete
 34. UNDANGAN Gubenur Militer Pasukan Komando Bendera Hitam
  Markas Besar Angkatan Perang
  Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  Untuk para Rijalus Shaleh dimana saja kalian berada,
  bukankah waktu subuh sudah dekat? keluarlah dan hunuslah senjata kalian.

  Dengan memohon Ijin Mu Ya Allah Engkaulah Pemilik Asmaul Husna, Ya Dzulzalalil Matien kami memohon dengan namaMu yang Agung
  Pemilik Tentara langit dan Bumi perkenankanlah kami menggunakan seluruh Anasir Alam untuk kami gunakan sebagai Tentara Islam untuk Menghancurkan seluruh Kekuatan kekufuran, kemusyrikan dan kemunafiqan yang sudah merajalela di muka bumi ini hingga Dien Islam saja yang berdaulat , tegak perkasa dan hanya engkau saja Ya Allah yang berhak disembah !

  Firman Allah: at-Taubah 38, 39
  Hai orang-orang yang beriman, mengapa kamu jika dikatakan orang kepadamu: "Berperanglah kamu pada jalan Allah", lalu kamu berlambat-lambat (duduk) ditanah? Adakah kamu suka dengan kehidupan didunia ini daripada akhirat? Maka tak adalah kesukaan hidup di dunia, diperbandingkan dengan akhirat, melainkan sedikit
  sekali. Jika kamu tiada mahu berperang, nescaya Allah menyiksamu dengan azab yang pedih dan Dia akan menukar kamu dengan kaum yang lain, sedang kamu tiada melarat kepada Allah sedikit pun. Allah Maha kuasa atas tiap-tiap sesuatu.

  Orang-orang yang tidak melaksanakan tanggungjawab dan perintah Allah untuk berjihad, adalah dimurkai, dibenci, dilaknati oleh Allah swt dan akan disiksa di akhirat nanti.
  Berjihad itu adalah satu perintah Allah yang Maha Tinggi, sedangkan mengabaikan Jihad itu adalah satu pengingkaran dan kedurhakaan yang besar terhadap Allah!

  Firman Allah: al-Anfal 39
  Dan perangilah mereka sehingga tidak ada fitnah lagi, dan jadilah agama untuk Allah.

  "Fitnah" dalam ayat ini adalah penindasan dalam bentuk peraturan dan undang-undang ciptaan manusia yang berkuasa dan berdaulat ke atas manusia.

  Peraturan dan undang-undang ciptaan manusia itu adalah kekufuran, dan setiap kekufuran itu disifatkan Allah sebagai penindasan, kezaliman, ancaman, kejahatan dan kerusakan kepada manusia di bumi.

  Allah Memerintahkan Kami untuk menghancurkan dan memerangi Pemerintahan dan kedaulatan Sekular-Nasionalis-Demokratik-Kapitalis yang mengabdikan manusia kepada sesama manusia karena itu adalah FITNAH

  Firman Allah: al-Hajj 39, 40
  Telah diizinkan (berperang) kepada orang-orang yang diperangi, disebabkan mereka dizalimi. Sesungguhnya Allah Maha Kuasa untuk menolong mereka itu. Iaitu
  orang-orang yang diusir dari negerinya, tanpa kebenaran, melainkan karena mengatakan: Tuhan kami ialah Allah

  Firman Allah: an-Nisa 75
  Mengapakah kamu tidak berperang di jalan Allah untuk (membantu) orang-orang tertindas. yang terdiri daripada lelaki, perempuan-perempuan dan kanak-kanak .
  Dan penindasan itu lebih besar dosanya daripada pembunuhan(al-Baqarah 217)

  Firman Allah: at-Taubah 36, 73
  Perangilah orang-orang musyrik semuanya sebagai mana mereka memerangi kamu semuanya. Ketahuilah bahawa Allah bersama orang-orang yang taqwa. Wahai Nabi! Berperanglah terhadap orang-orang kafir dan munafik dan bersikap keraslah terhadap mereka.

  Firman Allah: at-Taubah 29,
  Perangilah orang-orang yang tidak beriman, mereka tiada mengharamkan apa yang diharamkan Allah dan Rasul-Nya dan tiada pula beragama dengan agama yang benar, (iaitu) diantara ahli-ahli kitab, kecuali jika mereka membayar jizyah dengan tangannya sendiri sedang mereka orang yang tunduk..

  Bentuklah secara rahasia Pasukan Jihad Perang setiap Regu minimal dengan 3 Anggota maksimal 12 anggota per desa / kampung.
  Siapkan Pimpinan intelijen Pasukan Komando Panji Hitam secara matang terencana, lakukan analisis lingkungan terpadu.

  Apabila sudah terbentuk kemudian Daftarkan Regu Mujahid
  ke Markas Besar Angkatan Perang Pasukan Komando Bendera Hitam
  Negara Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  email : seleksidim@yandex.com

  ReplyDelete
 35. Anon 5 November 2012 11:04, lu memang bodoh. dah lah bodoh, sombong plak tu.... ayat n bahasa 2 scara lgsung mggambarkan diri kau thap palui,bangang,bingau stc...x bole ka ckp bgus2,ayat sopan n crdik skit..jahil x bole d ajar..kau sepupu assad ka?

  ReplyDelete
 36. syiah dan wahabi ADALAH NAJIS YG LEBIH TERUK DR YAHUDI......pegangan yg selamat hanya Ahli Sunnah.....klo xreti jgn komen....jgn disebabkan kebodohan n baghal merosakkan org len. ASAS UTAMA ADALAH ILMU TAUHID KPD ALLAH....IGT SEMULA ,,,,,,.IMAN, ISLAM, IHSAN....TANPA TAUHID SEGALA AMALAN SIA2....MENGAKU ISLAM TP HANCUR !
  BERGURULAH DGN GURU YG MURSYID UTK Hal yh sebenar

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wahabi dan Syiah itu di belakang mereka adalah Yahudi Zionis. Ini jelas.

   Delete
 37. mohon dikongsikan ke dalam blog saya

  ReplyDelete
 38. DEKLARASI PERANG PENEGAKKAN DINUL ISLAM
  DISELURUH DUNIA
  Bismillahir Rahmanir Rahiim
  Dengan Memohon Perlindungan dan Izin
  Kehadirat Allah Subhanahu Wa Ta'ala,
  Rabb Pemelihara dan Penguasa Manusia,
  Raja Manusia yang Berhak Disembah Manusia.
  Rabb Pemilik Tentara Langit dan Tentara Bumi


  Pada Hari Ini : Yaumul Jum'ah 6 Jumadil Akhir 1436H
  Markas Besar Angkatan Perang
  Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  Mengeluarkan Pengumuman kepada
  1. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Afrika
  2. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Eropa
  3. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Asia
  4. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Asia Tenggara
  5. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Amerika
  6. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Australia
  7. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di Kutup Utara
  8. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di Kutup Selatan
  9. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) diseluruh Dunia

  PENGUMUMAN DEKLARASI PERANG SEMESTA
  Terhadap Seluruh Negara yang Tidak
  Menggunakan Hukum Berdasarkan Al-Qur'an dan As-Sunnah Rasulullah SAW.
  Perang Penegakkan Dinuel Islam ini Berlaku disemua Pelosok Dunia.

  MULAI HARI INI
  YAUMUL JUM'AH 6 JUMADIL AKHIR 1436H
  BERLAKULAH PERANG AGAMA
  BERLAKULAH PERANG DINUL ISLAM ATAS DINUL BATHIL
  BERLAKULAH HUKUM PERANG ISLAM DISELURUH DUNIA
  MEMBUNUH DAN TERBUNUH FISABILILLAH

  "Dan BUNUHLAH mereka di mana saja kamu jumpai mereka, dan USIRLAH mereka dari tempat mereka telah mengusir kamu (Mekah); dan fitnah itu lebih besar bahayanya dari pembunuhan, dan janganlah kamu memerangi mereka di Masjidil Haram, kecuali jika mereka memerangi kamu di tempat itu. Jika mereka memerangi kamu (di tempat itu), maka bunuhlah mereka. Demikanlah balasan bagi orang-orang kafir. Kemudian jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu), maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. Dan perangilah mereka itu, sehingga tidak ada fitnah lagi dan (sehingga) ketaatan itu hanya semata-mata untuk Allah. Jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu), maka tidak ada permusuhan (lagi), kecuali terhadap orang-orang yang zalim.”
  (Q.S: al-Baqarah: 191-193).

  BUNUH SEMUA TENTARA , POLISI, INTELIJEN , MILISI SIPIL ,HAKIM DAN
  BUNUH SEMUA PEJABAT SIPIL Pemerintah Negara Yang Memerintah dengan Hukum Buatan Manusia (Negara Kufar).

  BUNUH SEMUA MEREKA-MEREKA MENDUKUNG NEGARA-NEGARA KUFAR DAN MELAKUKAN PERMUSUHAN TERHADAP ISLAM.
  JANGAN PERNAH RAGU MEMBUNUH MEREKA sebagaimana mereka tidak pernah ragu untuk MEMBUNUH, MENGANIAYA DAN MEMENJARAKAN UMMAT ISLAM YANG HANIF.

  INTAI, BUNUH DAN HANCURKAN Mereka ketika mereka sedang ada dirumah mereka jangan diberi kesempatan lagi.
  GUNAKAN SEMUA MACAM SENJATA YANG ADA DARI BOM SAMPAI RACUN YANG MEMATIKAN.

  JANGAN PERNAH TAKUT KEPADA MEREKA, KARENA MEREKA SUDAH SANGAT KETERLALUAN MENENTANG ALLAH AZZIZUJ JABBAR , MENGHINA RASULULLAH SAW, MENGHINA DAN MEMPERBUDAK UMMAT ISLAM.
  BIARKAN MEREKA MATI SEPERTI KELEDAI KARENA MEREKA ADALAH THOGUT DAN PENYEMBAH THOGUT

  HANCURKAN LULUHKAN SEMUA PENDUKUNG PEREKONOMIAN NEGARA-NEGARA KUFAR
  DARI HULU HINGGA HILIR


  HANYA SATU UNTUK KATA UNTUK BERHENTI PERANG,
  MEREKA MENYERAH DAN MENJADI KAFIR DZIMNI.
  DAN BERDIRINYA KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH.
  KHALIFAH IMAM MAHDI.

  Kemudian jika mereka berhenti dari memusuhi kamu, maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi
  Maha Penyayang.

  Dan perangilah mereka itu, sehingga tidak ada fitnah lagi dan sehingga ketaatan itu hanya semata-mata untuk Allah.
  Jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu),
  maka tidak ada permusuhan (lagi),
  kecuali terhadap orang-orang yang zalim.
  Al-Baqarah : 192-193

  SAMPAIKAN PESAN INI KESELURUH DUNIA,
  KEPADA SEMUA ORANG YANG BELUM TAHU ATAU BELUM MENDENGAR

  MARKAS BESAR ANGKATAN PERANG
  KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH MELAYU
  PANGLIMA ANGKATAN PERANG PANJI HITAM
  Kolonel Militer Syuaib Bin Sholeh

  ReplyDelete
 39. Jgn baca komen syiah dlm blg ni sbab mereka ni duka main lobang buntutsbab tu akal mereka mcm babi suma lobang dia sondol

  ReplyDelete
 40. PENDAFTARAN BELA NEGARA
  KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH MELAYU

  Untuk Wali Wali Allah dimana saja kalian berada
  Sekarang keluarlah, Hunuslah Pedang dan Asahlah Tajam-Tajam

  Api Jihad Fisabilillah Akhir Zaman telah kami kobarkan
  Panji-Panji Perang Nabimu sudah kami kibarkan
  Arasy KeagunganMu sudah bergetar Hebat Ya Allah,

  Wahai Allah yang Maha Pengasih Maha Penyayang
  hamba memohon kepadaMu keluarkan para Muqarrabin bersama kami

  Allahumma a’izzal islam wal muslim wa adzillas syirka wal musyrikin wa dammir a’da aka a’da addin wa iradaka suui ‘alaihim yaa Robbal ‘alamin.

  Wahai ALLAH muliakanlah islam dan Kaum Muslimin, hinakan dan rendahkanlah kesyirikan dan pelaku kemusyrikan dan hancurkanlah musuh-mu dan musuh agama-mu dengan keburukan wahai RABB
  semesta alam.

  Allahumma ‘adzdzibil kafarotalladzina yashudduna ‘ansabilika, wa yukadzdzibuna min rusulika wa yuqotiluna min awliyaika.

  Wahai ALLAH berilah adzab…. wahai ALLAH berilah adzab…. wahai ALLAH berilah adzab…. orang-oramg kafir yang telah menghalang-halangi kami dari jalan-Mu, yang telah mendustakan-Mu dan telah membunuh Para Wali-Mu, Para Kekasih-Mu

  Allahumma farriq jam’ahum wa syattit syamlahum wa zilzal aqdamahum wa bilkhusus min yahuud wa syarikatihim innaka ‘ala kulli syaiin qodir.

  Wahai ALLAH pecah belahlah, hancur leburkanlah kelompok mereka, porak porandakanlah mereka dan goncangkanlah kedudukan mereka, goncangkanlah hati hati mereka terlebih khusus dari orang-orang yahudi dan sekutu-sekutu mereka. sesungguhnya ENGKAU Maha Berkuasa.

  Allahumma shuril islam wal ikhwana wal mujahidina fii kulli makan yaa rabbal ‘alamin.

  Wahai ALLAH tolonglah Islam dan saudara kami dan Para Mujahid dimana saja mereka berada wahai RABB Semesta Alam.
  Aamiin Yaa Robbal ‘Alamin

  Wahai Wali-wali Allah Kemarilah, Datanglah dan Berkujunglah dan bergabunglah bersama kami kami Ahlul Baitmu

  Al Qur`an adalah manhaj (petunjuk jalan) bagi para Da`i yang menempuh jalan dien ini sampai hari kiamat, Kami akan bawa anda untuk mengikuti jejak langkah penghulu para rasul Muhammad SAW dan pemimpin semua umat manusia.

  Hai kaumku ikutilah aku, aku akan menunjukan kepadamu jalan yang benar (QS. Al-Mu'min :38)

  Wahai para Ikwan Akhir Zaman, Khilafah Islam sedang membutuhkan
  para Mujahid Tangguh untuk persiapan tempur menjelang Tegaknya Khilafah yang dijanjikan.

  Mari Bertempur dan Berjihad dalam Naungan Pemerintah Khilafah Islam, berpalinglah dari Nasionalisme (kemusyrikan)

  Masukan Kode yang sesuai dengan Bakat Karunia Allah yang Antum miliki.

  301. Pasukan Bendera Hitam
  Batalion Pembunuh Thogut / Tokoh-tokoh Politik Musuh Islam

  302. Pasukan Bendera Hitam Batalion Serbu
  - ahli segala macam pertempuran
  - ahli Membunuh secara cepat
  - ahli Bela diri jarak dekat
  - Ahli Perang Geriliya Kota dan Pegunungan

  303. Pasukan Bendera Hitam Batalion Misi Pasukan Rahasia
  - Ahli Pelakukan pengintaian Jarak Dekat / Jauh
  - Ahli Pembuat BOM / Racun
  - Ahli Sandera
  - Ahli Sabotase

  304. Pasukan Bendera Hitam
  Batalion Elit Garda Tentara Khilafah Islam

  305. Pasukan Bendera Hitam Batalion Pasukan Rahasia Cyber Death
  - ahli linux kernel, bahasa C, Javascript
  - Ahli Gelombang Mikro / Spektrum
  - Ahli enkripsi cryptographi
  - Ahli Satelit / Nuklir
  - Ahli Pembuat infra merah / Radar
  - Ahli Membuat Virus Death
  - Ahli infiltrasi Sistem Pakar

  Semua Negara adalah Negara Dajjal, sebab itu
  Bunuhlah Tentara , Polisi dan semua pendukung negara dajjal dimana saja berada

  Disebarluaskan
  MARKAS BESAR ANGKATAN PERANG
  PASUKAN KOMANDO BENDERA HITAM
  KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH MELAYU

  Syuaib Bin Shaleh
  singahitam@hmamail.com

  ReplyDelete
 41. IMAM MAHDI MENYERU UNTUK PARA IKHWAN
  BENTUKLAH PASUKAN MILITER PADA SETIAP ZONA
  ISLAM
  SAMBUTLAH UNDANGAN PASUKAN KOMANDO BENDERA HITAM
  Negara Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  Untuk para Rijalus Shaleh dimana saja kalian berada,
  bukankah waktu subuh sudah dekat? keluarlah dan hunuslah
  senjata kalian.

  Dengan memohon Ijin Mu Ya Allah Engkaulah Pemilik Asmaul
  Husna, Ya Dzulzalalil Matien kami memohon dengan namaMu
  yang Agung
  Pemilik Tentara langit dan Bumi perkenankanlah kami
  menggunakan seluruh Anasir Alam untuk kami gunakan sebagai
  Tentara Islam untuk Menghancurkan seluruh Kekuatan
  kekufuran, kemusyrikan dan kemunafiqan yang sudah merajalela
  di muka bumi ini hingga Dien Islam saja yang berdaulat , tegak
  perkasa dan hanya engkau saja Ya Allah yang berhak disembah !

  Firman Allah: at-Taubah 38, 39
  Hai orang-orang yang beriman, mengapa kamu jika dikatakan
  orang kepadamu: “Berperanglah kamu pada jalan Allah”, lalu
  kamu berlambat-lambat (duduk) ditanah? Adakah kamu suka
  dengan kehidupan didunia ini daripada akhirat? Maka tak adalah
  kesukaan hidup di dunia, diperbandingkan dengan akhirat,
  melainkan sedikit sekali. Jika kamu tiada mahu berperang, nescaya Allah
  menyiksamu dengan azab yang pedih dan Dia akan menukar
  kamu dengan kaum yang lain, sedang kamu tiada melarat kepada
  Allah sedikit pun. Allah Maha kuasa atas tiap-tiap sesuatu.

  Berjihad itu adalah satu perintah Allah yang Maha Tinggi,
  sedangkan mengabaikan Jihad itu adalah satu pengingkaran dan
  kedurhakaan yang besar terhadap Allah!

  Firman Allah: al-Anfal 39
  Dan perangilah mereka sehingga tidak ada fitnah lagi, dan jadilah
  agama untuk Allah.

  Peraturan dan undang-undang ciptaan manusia itu adalah
  kekufuran, dan setiap kekufuran itu disifatkan Allah sebagai
  penindasan, kezaliman, ancaman, kejahatan dan kerusakan
  kepada manusia di bumi.

  Ketahuilah !, Semua Negara Didunia ini adalah Negara Boneka
  Dajjal

  Allah Memerintahkan Kami untuk menghancurkan dan
  memerangi Pemerintahan dan kedaulatan Sekular-Nasionalis-
  Demokratik-Kapitalis yang mengabdikan manusia kepada
  sesama manusia karena itu adalah FITNAH

  Firman Allah: al-Hajj 39, 40
  Telah diizinkan (berperang) kepada orang-orang yang diperangi,
  disebabkan mereka dizalimi. Sesungguhnya Allah Maha Kuasa
  untuk menolong mereka itu. Iaitu
  orang-orang yang diusir dari negerinya, tanpa kebenaran,
  melainkan karena mengatakan: Tuhan kami ialah Allah

  Firman Allah: an-Nisa 75
  Mengapakah kamu tidak berperang di jalan Allah untuk
  (membantu) orang-orang tertindas. yang terdiri daripada lelaki,
  perempuan-perempuan dan kanak-kanak .

  Dan penindasan itu lebih besar dosanya daripada pembunuhan
  (al-Baqarah 217)

  Firman Allah: at-Taubah 36, 73
  Perangilah orang-orang musyrik semuanya sebagai mana mereka
  memerangi kamu semuanya. Ketahuilah bahawa Allah bersama
  orang-orang yang taqwa. Wahai Nabi! Berperanglah terhadap
  orang-orang kafir dan munafik dan bersikap keraslah terhadap
  mereka.

  Firman Allah: at-Taubah 29,
  Perangilah orang-orang yang tidak beriman, mereka tiada
  mengharamkan apa yang diharamkan Allah dan Rasul-Nya dan
  tiada pula beragama dengan agama yang benar, (iaitu) diantara
  ahli-ahli kitab, kecuali jika mereka membayar jizyah dengan
  tangannya sendiri sedang mereka orang yang tunduk..

  Bentuklah secara rahasia Pasukan Jihad Perang setiap Regu
  minimal dengan 3 Anggota maksimal 12 anggota per desa /
  kampung.

  Bersiaplah menjadi Tentara Islam akhir Zaman sebelum anda
  dibantai oleh Zionis,Salibis,Munafiq dan Musyrikin
  Siapkan Pimpinan intelijen Pasukan Komando Panji Hitam
  secara matang terencana, lakukan analisis lingkungan terpadu.

  Apabila sudah terbentuk kemudian Daftarkan Regu Mujahid
  ke Markas Besar Angkatan Perang Pasukan Komando Bendera
  Hitam
  Negara Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  Mari Bertempur dan Berjihad dalam Naungan Pemerintah
  Khilafah Islam, berpalinglah dari Nasionalisme (kemusyrikan)

  email : seleksidim@yandex.com

  Dipublikasikan
  Markas Besar Angkatan Perang
  Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  ReplyDelete

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan komen di bawah. InsyaAllah, jika ada sebarang persoalan dan perbincangan yang diutarakan, saya cuba jawab. InsyaAllah. Penggunaan "Anonymous" tidak digalakkan. Terima kasih. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARTIKEL POPULAR SEPANJANG ZAMAN

ARTIKEL POPULAR BULANAN

ARTIKEL POPULAR MINGGUAN